تزریقات مفصلی در تهران

تزریقات مفصلی درمانی برای کاهش درد و التهاب ناشی از بیماری‌های مفصلی و بعضی بیماری‌های قارچی و… است. در این روش داروی مورد نظر که با توجه به نوع بیماری توسط پزشک متخصص تجویز شده است؛ مستقیما به داخل مفصل تزریق می‌شود. تزریق داخل مفصل زمانی تجویز می‌شود که درمان‌های دارویی، فیزیوتراپی و … موثر واقع نشده‌اند.

تزریقات مفصلی
تزریقات مفصلی

تزریقات مفصلی چیست؟

تزریقات مفصلی جزو تکنیک‌های نوین درمان عارضه‌های التهابی بوجود آمده به دلیل بیماری‌هایی مانند نقرس، بورسیت، آرتروزهای زانو، روماتیسم و … محسوب می‌شود. در این شیوه درمانی با استفاده از سرنگ مخصوص داروهای ترکیب شده حاوی مواد ضد التهابی را به داخل مفصل تزریق می‌کنند.

درمان مشکلات مفصلی

هنگامی که دارو مورد نظر به روش تزریق داخل مفصل وارد می‌شود، تاثیر بسیار بیشتری بر روند کاهش درد و التهاب خواهد گذاشت. استروئید‌ها اولین داروهایی بودند که در این راستا مورد استفاده قرار گرفتند.

امروزه علاوه بر استروئیدها از بی‌حس کننده‌های موضعی، هیالورنیک اسید و حتی بوتاکس هم برای درمان درد و التهاب استفاده می‌کنند. تزریق داخل مفصل عموما آخرین انتخاب پس از موثر واقع نشدن روش‌های درمانی محتاطانه مانند فیزیوتراپی‌، داروهای ضد التهابی خوراکی و انواع مسکن‌ها است.

تزریقات داخل مفصل برای درمان چه مشکلات و بیماری‌هایی کاربرد دارد؟

عموما هدف از تزریق دارو داخل مفصل کاهش درد و التهاب است. این شیوه درمانی برای تزریق داروهایی مانند دوکسوروبیسین (دارویی که داخل مفصل درگیر سرطان زده می‌شود) نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. ناگفته نماند که این شیوه برای درمان برخی از بیماری‌های قارچی مانند آرتریت هم تاثیر گذار خواهد بود.

تزریقات مفصلی زانو در کلینیک لاله
تزریقات مفصلی زانو در کلینیک لاله

انواع روش‌ها و داروهای تزریقات مفصلی

برخی از داروهایی که به منظور کاهش درد و التهاب به داخل مفصل تزریق می‌شوند به شرح ذیل می‌باشند:

  • تزریق بوتاکس
  • استروئید ها
  • بی حس کننده موضعی
  • هیالورونیک اسید

کاربرد تزریقات داخل مفصلی

تزریقات مفصلی یک تکنیک درمانی غیر جراحی پس از موثر واقع نشدن درمان‌های دارویی، فیزیوتراپی و … است. البته گاهی هم پزشکان از این تکنیک برای آسان‌تر شدن دامنه حرکت مفاصل در روند درمان فیزیوتراپی استفاده می‌کنند.

تزریق داخل مفصل یک شیوه درمانی نیست بلکه یک مکمل یا به عبارتی یک مسکن طولانی مدت حتی برای بهبود بیماری‌های غیر قابل درمانی مانند آرتروز است.

 

تزریقات مفصلی برای درمان کدام بیماری‌ها است؟

از تزریق داخل مفصل برای درمان درد در مفصل ران، زانو و شانه استفاده می‌شود که مربوط به موارد زیر است:

  • آرتروز
  • آرتروز دژنراتیو
  • جراحت
  • فشار ناشی از حرکت ضعیف
  • تاندونیت

این تزریقات می‌توانند روش مناسبی برای تشخیص نیز باشند، از تزریقات مفصلی می‌توان برای تعیین علت درد فرد نیز استفاده کرد. به عنوان مثال، اگر یک محلول بیهوشی به مفصل ران تزریق شود و بیمار تسکین درد در پا را تجربه کند، ممکن است نشان دهنده این مسئله باشد که مفصل ران منبع درد است.

تزریقات مفصلی شانه
تزریقات مفصلی شانه

علت استفاده از این شیوه درمانی چیست؟

تزریقات مفصلی برای درمان درد در مفصل زانو، ران، کتف و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. در برخی از موارد تزریق می‌تواند یک راه تشخیص نیز باشد. بر فرض مثال اگر یک محلول بیهوشی به مفصل ران تزریق شود و بیمار تسکین درد در این ناحیه را احساس کند این موضوع می‌تواند بیانگر منبع درد بودن مفصل ران باشد.

مزایای تزریق داخل مفصل

تزریق مسکن و دارو داخل مفصل یک شیوه درمان غیر تهاجمی، مقرون به صرفه و نسبتا طولانی مدت بدون نیاز به جراحی است. برخی از مواد مانند پلاسنتال و پی آر پی به علت فاقد استروئید و دارای مواد طبیعی بدن (پلاکت و سلول های بنیادی) بودن سبب کاهش التهاب بدون آسیب می‌شوند.

نحوه و زمان انجام تزریق داخل بدن چگونه است؟

فرایند تزریق داخل مفصل با توجه به شرایط بیمار و نوع ماده‌ای که قرار است به وی تزریق شود می‌تواند بین 30 دقیقه تا 1 ساعت متغیر باشد. این زمان شامل ریکاوری، معاینه، هدایت و تصویر برداری به کمک اشعه ایکس می‌باشد.

نکات انجام تزریقات مفصلی
نکات انجام تزریقات مفصلی

خطرات تزریق داخل مفصل چیست؟

انتظار می‌رود که بدن ری اکشن یکسانی نسبت به تزریق تمام موادی که نام برده شد مانند کاهش درد، التهاب و جلوگیری از پیشرفت دژنراسیون از خود نشان دهد اما در برخی موارد ممکن است بدن با عوارض غیر معمولی رو به رو شود که برخی از آنها به شرح ذیل می باشند:

  • عفونت
  • خونریزی محل تزریق
  • تورم محل تزریق

زمان مناسب برای تزریقات مفصلی چه سن و در چه شرایطی است؟

قاعدتا با تجربه ای که پزشکان جراح ما به دست آورده‌اند، اگر بیمار در سن مناسبی باشد و مفصل زانو درجات شدید آرتروز تیپ ۳ یا انتهای سه و چهار آرتروز را داشته باشد و سن بالای ۵۸ سال را داشته باشد، بهترین اقدامی که می‌توانیم برایش انجام دهیم تعویض مفصل زانو می‌باشد. قبل از آن اگر سن مناسب نباشد، تعویض مفصل زانو به صورت آرتروپلاستی کامل توصیه نمی‌شود.

دریافت نوبت ویزیت توسط متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

  • برای رزرو نوبت فرم زیر را پر کنید. پس از ارسال فرم در اولین فرصت با شما تماس گرفته می‌شود.

×